AM + Kreakassen

En legesyg og levende visuel identitet.

En kasse fyldt med endeløs kreativitet

Den korte version

Vores projekt med Kreakassen omhandlede skabelsen af en legesyg og levende visuel identitet. En identitet der kunne henvende sig direkte til børn og deres forældre, og opfordre dem til leg, kreativitet, fordybelse og nærvær. Kreakassen-konceptets ambition er at fylde den dynamiske hverdag med mere kunst og kreativitet, og derfor var det vores opgave at skabe et visuelt udtryk der reflekterede de samme legende ideer.

Ideen

Vores ide og ambition med samarbejdet med Kreakassen var, bedst muligt, at illustrere deres budskaber og virksomme resultater, gennem en farverig, levende og karakterrig visuel identitet. Identiteten tog udgangspunkt i børns naturlige kreativitet og fantasi, samt i de kreationer de kunne skabe ved at uforske en kreakasse, sammen med deres forældre. Dette opnåede vi, blandt andet, ved at fokusere på bløde former og varme, levende og legende farver i vores grafiske design.

Resultatet

AM skabte en levende og børnevenlig visuel identitet til Kreakassen, som blandt andet udfoldede sig på printede formater, produkter og på de digitale platforme. Resultatet inkluderede en visuel identitet, levende animationer, website-, logo og ikon design. De abstrakte former i designet af den visuelle identitet tog inspiration i kroppen – specielt hænder, hoved, øjne og mund – for at vise nogle af de områder der kan skabe noget fantastisk og kreativt. Ikonerne blev skabt i samme streg som formerne, for at udfolde det levende univers, med logoets skarphed som en venligsindet kontrast.